Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ίωνες»: Κύκλος εκδηλώσεων

Γράφει: magnesianews.gr
13/05/2011, 19:05
Ένας αξιόλογος κύκλος πολιτισμικών δράσεων θα φιλοξενηθεί από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών «Ίωνες» στο δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2011.
Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 7.30μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας με τον ετήσιο θεσμό «Μνήμη Βυζαντίου» στο πλαίσιο του επετειακού ιστορικού γεγονότος της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης.
Η φετινή θεματική, αφορά στην εκπαίδευση και τα εκπαιδευτήρια του ελληνισμού σε Κωνσταντινούπολη και Πριγκηπόνησα στη χρονική περίοδο μετά το Χάτι Χουμαγιουν (1856 έως σήμερα). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: ημερίδα με ομιλητές τους κ.κ. Νικόλαο Ουζούνογλου και Δρ. Αντώνη Παυλίδη, Χορωδιακή απόδοση του Ύμνου της Μεγάλης του Γένους Σχολής από το Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Ιωάννης Κουκουζέλης» , προβολή ταινίας του Γιώργου Μετεβελή «Το Ζάππειο Παρθεναγωγείο Κων/πολης, ανάγνωση από κείμενο «Μνήμες και βιώματα» της τέως Δ/ντριας του Αστικού Τμήματος του Ζαππείου κ. Μαρίκας Κοντοπούλου.
Διαβάζει η κ. Ελένη Σεφεριάδου – Πρίντζου, τέως Δ/ντρια Γαλλικού Ινστιτούτου. Συντονίζει ο κ. Αντώνης Αντωνίου, εκπαιδευτικός, υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης.
Στον εκθεσιακό χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού υλικού για τα μεγάλα εκπαιδευτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου